lauantai 30. toukokuuta 2009

Yöpipo

Viimeisestä SNY-paketista pääsi jo lanka puikoille. Sinistä myssyä olin kaivannutkin, joten tuo lanka osui nyt ihan oikeaan. Neuloin tämän myssyn mukaelmana Dropsin mallista seiskan puikoilla televisioillan iloksi. Oikeastaan avasin telkkarin siksi, että olisi jotain tekemistä käsityön ohella, ei päinvastoin. Useimmat kirjat eivät tahdo pysyä auki neuloessa tai ne eivät mahdu syliin neuleen kanssa samaan aikaan. Mieluummin kyllä lukisin, sillä television tarjonta ei ole moneen vuoteen oikein vakuuttanut... Myssy kuitenkin valmistui dekkarisarjojen voimalla!

Lankana oli tuo Zitron Vento, puuvilla-polyakryylisekoite, joka tuntuu ihanan pehmeältä ja yllättävän lämpimältä. Sitä oli myös kiva neuloa. Lankaa ei mennyt kuin hiukan toista kerää, joten tästä olisi riittänyt löysempäänkiin myssyyn, jollaisista pidän vielä enemmän. Onneksi langanlopuista voi vielä taiteilla koristuksia tähän tekeleeseen. Ei kylläkään nyt - kello on melkein yksi yöllä! Höyhensaarille!

torstai 28. toukokuuta 2009

Salaisuudet paljastuu...

...kuulostaa iskelmävärssyltä, mutta on täyttä totta. Salainen neuleystäväni kevään ajan on ollut Susa, joka piti salaisuuden erittäin taitavasti koko kauden. Suurkiitokset mukavista hetkistä näiden pakettien parissa! Olet sommitellut minulle toinen toistaan mieluisampia yllätyksiä. Samalla olen saanut tutustua ihaniin uusiin lankalaatuihin ja -merkkeihin, joita en varmasti olisi itse rohjennut kokeilla!


Sitten itse viimeiseen pakettiin, jonka myötä salaisuudet siis paljastuivat: Jättimäisestä paketista löytyi lankoja vaikka millä mitalla. Upea vihreän kirjava mohairlanka (Idéna Mohair Lux) päätynee huiviksi. Hauska sininen Zitron Vento -puuvillalanka odottaa vielä toteutusideaa. Marks & Kattensin Top Wool -kerästä tulee aika varmasti osa sukkia tai lapasia. Lähetyksessä oli myös muistikirja, lempisuklaatani Geishaa ja lahjapaketti! Susa oli tehnyt minulle todella kauniin huivin salomoninsolmuilla. Suotuisia kuvausolosuhteita huiville ei tahtonut oikein löytyä, joten nyt siitä pääsee ihastelemaan vain kauniita yksityiskohtia. Myös parvekepeikkomme olivat hurmiossa. Suurkiitokset Susa!

sunnuntai 24. toukokuuta 2009

Bambua!


Näiden sukkien teemaksi tuli bambu: neuloin ne bambupuikoilla bambulangasta. Bambupuikkoja kokeilin nyt ensimmäistä kertaa, mutta en aivan välittömästi niihin ihastunut, sillä lanka ei oikein luistanut ja käsiala jäi ikävän löysäksi. Täytyy kuitenkin yrittää vielä villalangan kanssa!

Itse malli on jälleen Sukkia-kirjasta, jonka malleja aloin siis neulomaan läpi. Ohjeen sukat on neulottu villa-puuvillasekoitteella, mutta bambu sopii tällaisiin sandaalisukkiin minusta vielä paremmin, sillä kesällähän näitä käytetään. Mallineule oli yksinkertaisempaa kuin olisin kirjan kuvasta päätellyt: käytännössä joka toinen rivi oli oikeaa, joka toinen 3 o, 1 n. Ei siis mitään järin jännittävää, mutta onneksi sukassa oli muita itselleni uusia juttuja.

Ensinnäkin kantapään kavennukset tehtiin hiukan perusvillasukasta poiketen niin, että kantapohja muodostui kiilamaiseksi tavallisen nelikulmaisen sijaan. Koska isovarvas neulottiin erikseen, niin myös kärkikavennukset tehtiin vain toiseen reunaan. Silmukoiden päätteleminen kärjessä piti tehdä silmukoimalla. Koska tekniikka on minulle vieras, eikä kirjan takaosan tekniikkaosiossakaan ollut sitä neuvottu, niin päättelin silmukat sitten omalla tavallani. Jälkeenpäin löysin kuitenkin Käspaikka-sivustolta ohjeen silmukointiin. Ensi kerralla osaan!

perjantai 15. toukokuuta 2009

Villit sukat

Sain viime talvena Villit silmukat -sarjan Sukkia-kirjan, josta on muuten ilmestynyt oivallinen arvostelu neulelehti Ullassa 1/09. Nyt sain vihdoin aikaiseksi aloittaa mallien kokeilun. Jospa into riittäisi kaikkien mallien neulomiseen! Siinä olisikin oiva projekti kesäksi.

Ensimmäisenä ovat vuorossa pitsikuvioiset sukat. Käytin varastostani löytynyttä vyötteetöntä kerää, jota käsikopelolla arvelisin kuitenkin Novita Bambinoksi. Kärjestä aloitettavien sukkien ohje oli pääosin selkeä, mutta sitä noudattamalla en saanut kantapäästä istuvaa, vaikka kahdesti yritin. Lopulta tein kantapäästä sitten oman sovellukseni, jossa ohjeesta poiketen hiukan lisäsin silmukoita. Jotta soveltaminen ei jäisi tähän, niin tein vielä ohjeen varsien sijaan hyvin matalat joustinneulevarret. Näin sukista tuli juuri kesäkäyttöön sopivat. Ihanan pehmeän langan ansiosta ne on mukava vetää jopa paljaaseen jalkaan!

Seuraava malli on jo tekeillä. Raportti on luvassa myös siitä!

---

SNY-kausi lähestyy loppuaan. Salainen neuleystäväni taannoin jo kyseli, että mitä toivoisin viimeiseen pakettiin. En vain ole keksinyt mitään erityistoivetta, sillä olen varsin "kaikkiruokainen" ja tähänastiset paketit ovat kaikki olleet aivan oikeasti todella ihania! Mielitekoja minullakin toki on, mutta on silti mukavampaa yllättyä. Kiitokset kuluneesta keväästä salaiselle ystävälle jo tässä vaiheessa!