sunnuntai 27. kesäkuuta 2010

Pantoja liukuhihnalta

Pienten lankanöttösten tuhoamiseen Calorimetryn ohje on kyllä verraton. Alla olevat pannat on tehty jo aiemmin keväällä, mutta vasta näin juhannusviikonloppuna sain langat pääteltyä ja napit ommeltua paikalleen. Grilliruoasta energiaa?


Ylemmässä materiaalina on lankaharvinaisuus Novita Colibri, alla taas Teetee Alpakka. Sekoitelanka Colibrista tehty panta painaa muuten tuplaten (40 g) tuohon alpakkalangasta neulottuun verrattuna. Alpakkalangan loppuja olen yrittänyt tuhota jo pidemmän aikaa ja pääsiäisen aikoihin siitä syntyikin vastaavanlainen panta ja vielä kämmekkäät ystävälle syntymäpäivälahjaksi.

lauantai 26. kesäkuuta 2010

Huopatuotoksia

Lankojen hävittämisprojekti on tänä vuonna ottanut vauhtia. Erityisen onnistuneesti olen ollut ostamatta uusia lankoja, minkä ansiosta vanhojen käyttäminen on tehnyt aivan oikeaa lovea varastoon. Keväällä tuhosin Novitan huovuttuvaa Huopanen-lankaa kerätolkulla. Langat hankin alunperin vuoden 2008 joululahjoja varten, mutta niitä jäi sitten reippaasti yli.


Kuvan korissa on nelikulmainen pohja, vaikka sitä ei tuosta juuri erotakaan. (Ohje on Novita-lehden syksyn 2008 numerossa ja Novitan nettisivuilla) Tein samasta langasta vielä patalapun. Lisäksi tein oranssin korin soikealla pohjalla, mutta se ei huovuttunut aivan yhtä kauniisti, vaan kori, erityisesti sen pohja, jäi hieman lommoiseksi.Liekö soikeaa pohjaa vaikeampi virkata tasaisesti vai missä vika... Jälkikäteen muotoilemalla asia olisi voinut korjaantua, mutta olen moisessa onnettoman kokematon. Kaikkiaan olen kuitenkin tyytyväinen tuotoksiin ja erityisesti siihen, kuinka nopeasti tuosta langasta saa valmista!

keskiviikko 23. kesäkuuta 2010

Lintuja jämälangoista


Hyvin säilyneet Novita Cottonella -langat saivat vihdoin uuden elämän. Lankavarastossani oli vuosikausia äidiltä saatuja Cottonella-keriä - tietysti aina yksi yhtä väriä, vielä toinen toistaan kirkkaampia sävyjä. Lanka ei suoraan sanottuna ole erityisemmin puhutellut, kunnes löysin tämän virkatun linnun ohjeen. Ensin tein uskollisesti ohjetta seuraten pari ylempänä näkyvää lintua, kunnes uskaltauduin tekemään kokeiluja ilman siipiä, lisäten helmiä, nauhoja jne.


Nyt rumia puuvillalankoja on kadonnut iso kasa. (Osasta tuli joulukoristeita, niistä myöhemmin.) Seuraavaksi olisi tarkoitus käydä epäonnisen neuletakin kimppuun. Ostin jo ainakin vuosi sitten kirpputorilta Novitan Ibiza-lankaa, joka muotoutui neuleboleroksi. Ohje ei ollut juuri tällaiselle langalle tarkoitettu ja muokkailin sitä sitten taskulaskimen kanssa. Kaikesta huolimatta bolero jäi hihoista tiukaksi, eikä muutenkaan istu kovin hyvin. Muutaman viikon se on nyt saanut odottaa toimenpiteitä, mutta nyt olen päättänyt ensimmäistä kertaa elämässäni purkaa kokonaisen valmiin neulotun vaatekappaleen. Ehkäpä tämä on nyt sitä iän mukanaan tuomaa kärsivällisyyttä...