sunnuntai 27. syyskuuta 2009

Mohairkriisi

Miksi, voi miksi ihoni ei kestä mohairia?! Olen kuullut, että monilla tällaiseen materiaaliyliherkkyyteen liittyy muutenkin taipumus allergioihin. Minulla ei tietääkseni moisia ongelmia ole, mutta suloisen pehmeä pörröinen mohair saa ihollani aikaan inhoreaktion. Huokaus. En saa pitää mohairia päälläni, mutta saan sentään koskea siihen. Niinpä puikoilla onkin viimeisimmässä Novita-lehdessä ollut Taikabolero Rose Mohair -langasta. Oi, kuinka ihanan sutjakasti se soljuukaan puikoilla! Tämä menee lahjaksi. Enempää en uskallakaan tässä vielä paljastaa. :)


Pääkopassa on pitkään pyörinyt myös ideoita ompeluprojekteiksi. Nyt sain vihdoin kaivettua ompelukoneen ja saumurin esille. Ompelutuntuma ei ole ihan niin hakusessa kuin pelkäsin. Nyhersin nurkista löytyneistä materiaaleista pari uutta hedelmäpussia vanhojen likaisiksi pinttyneiden tilalle. Jospa pian sitten vaatteitakin...

2 kommenttia:

  1. Oletko harkinnut vuorin ompelua? Ohuesta trikoosta tai vuorisilkistä tehty vuori saattaisi auttaa mohairin käytössä. Onneksi kuitenkin on muitakin lankoja...Kaunista neuletta olet tekemässä.

    VastaaPoista
  2. Täytyy myöntää, että olen aina ollut liian laiska harkitakseni vuorin ompelua... Mutta nyt kun aloin asiaa taas miettimään, niin mikä ettei! Lapasista ja myssyistä saisi siten entistä lämpimämpiä, eikä ompelukonekaan enää pelota, kun sain sen taas kaivettua naftaliinista. :)

    VastaaPoista