sunnuntai 27. syyskuuta 2009

Mohairkriisi

Miksi, voi miksi ihoni ei kestä mohairia?! Olen kuullut, että monilla tällaiseen materiaaliyliherkkyyteen liittyy muutenkin taipumus allergioihin. Minulla ei tietääkseni moisia ongelmia ole, mutta suloisen pehmeä pörröinen mohair saa ihollani aikaan inhoreaktion. Huokaus. En saa pitää mohairia päälläni, mutta saan sentään koskea siihen. Niinpä puikoilla onkin viimeisimmässä Novita-lehdessä ollut Taikabolero Rose Mohair -langasta. Oi, kuinka ihanan sutjakasti se soljuukaan puikoilla! Tämä menee lahjaksi. Enempää en uskallakaan tässä vielä paljastaa. :)


Pääkopassa on pitkään pyörinyt myös ideoita ompeluprojekteiksi. Nyt sain vihdoin kaivettua ompelukoneen ja saumurin esille. Ompelutuntuma ei ole ihan niin hakusessa kuin pelkäsin. Nyhersin nurkista löytyneistä materiaaleista pari uutta hedelmäpussia vanhojen likaisiksi pinttyneiden tilalle. Jospa pian sitten vaatteitakin...

sunnuntai 13. syyskuuta 2009

Maatuskoja

Neulesyksy oli osaltani varsin hiljainen syyskuun ensimmäiset pari viikkoa työn ja ulkomaanmatkan takia. Nyt onkin pakko esitellä maatuskoitani: toinen on ostettu Pietarista ja toinen on tehty itse. Pietarissakin yritin etsiskellä lankakauppaa, mutta vastaan tuli ainoastaan Novitan lankoja Gostinyy Dvorin kauppakeskuksessa. Jostain syystä eivät sitten lähteneet mukaan...


Parin viikon tauko neulomisesta on tehnyt hyvää fysiikalle, mutta sormet tahtovat taas puikoille. Huomenna saan toivottavasti aloitettua siskon synttärilahjan valkoisesta Rose mohairista - eikä hetkeäkään liian aikaisin, sillä merkkipäivään on enää kolme viikkoa! Nyt pitäisi vielä päättää malli Fabruary Lady Sweaterin (ravelry) ja uusimmassa Novita-lehdessä olleen Taikaboleron (ravelry) välillä. Hmm, taikabolero taitaisi olla monikäyttöisempi... Noh, raportoin sitten, mihin päädyin.

keskiviikko 2. syyskuuta 2009

Talvi-illan lämpimäiset

Osallistuin Ravelryn Lankalaatikko-ryhmän talvi-iltavaihtoon. Lahjoja on niin kiva saada! Sain minulle vielä tuntemattomalta ihanalta ihmiseltä sormikkaat ja kämmekkäät sekä paljon teetä ja suklaata. Nam. Herkulliset värit muuten noissa kämmekkäissäkin!


Käsineet ovat alpakkaa ja kämmekkäät angoraa. Suoraan sanottuna ei ole koskaan pälkähtänyt mieleeni yhdistää asusteita tuolla tavalla. Loistava idea ja ihana värien ja materiaalien yhdistelmä! Kiitos hyvä tuntematon vaihtokamuni!