perjantai 16. huhtikuuta 2010

Jämälangat, kadotkaa!


Minähän olen päättänyt olla langaostolakossa niin kauan, kunnes lankavarastoihin tulee merkittävä lovi. Hamsterimaaliskuun aikana sain tuhottua myös tuota joskus hamstraamaani Mark & Kattensin nauhalankaa. Tykkään langasta kyllä, mutta sitä on ollut juuri sellainen määrä, parisataa grammaa, ettei mitään isompaa ole oikein saanut tehtyä. Lopulta päädyin tekemään tällaisen napitettavan huivin - tai olisiko tuo ennemminkin kauluri. Katselin kyllä erilaisia valmiita kaulurimalleja, mutta lopulta vain kaivoin kympin puikot esille ja aloitin nyhertämisen.

Nappi vain kiinni ja tadaa! Silmukoiden väliin jäi sen verran tilaa, ettei erillistä napinreikää tarvinnut edes tehdä. Lopputulos on jo testattu kevättalven viimeisinä pakkasaamuina ja todettu lämpimäksi ja toimivaksi, ainakin korkeakauluksisen takin kanssa.


Tuossa vielä kuva viimeisen Rose Mohair -kerän kohtalosta. Malli on viime kesän Novita-lehdestä pitsibaskerin malli, mutta en tehnyt omastani erityisen löysää tai baskerimaista. Lankaa jäi vielä pieni nöttönen, mutta halusin vaihteeksi tuollaisen päänmyötäisen lätsän.

Hirveä neuleinto on nyt keväällä taas iskenyt. En yleensä välitä puuvillalankojen neulomisesta, mutta ehkä näin kesää kohden voisi niitäkin yrittää tuhota...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti