sunnuntai 28. maaliskuuta 2010

Oivalluksia ja hamsterointia

Olen harrastusten suhteen kokeilija. Mielelläni kokeilen uusia juttuja, mutta vain harva jää sitten elämään pysyvästi tai sitten niihin muodostuu on-off-suhde, jossa tekemiseen tulee pitkiäkin taukoja. Pari vuotta sitten alkaneessa neulomisinnostuksessa ei vielä tunnu laimentumisen merkkejä, mutta huomaan, että siinäkin olen kokeilija. Jos olen tehnyt jonkin mallin kertaalleen, en kovin helposti tee sitä uudelleen. Sen sijaan eräs ystäväni saattaa ihastua malliin niin kovasti, että tekee sen monta kertaa peräkkäin - nytkin hänellä taitaa olla menossa tämän talven neljäs Taikabolero. On aika jännittävää, millaisia oivalluksia neulomisen kautta voi tehdä myös omasta persoonallisuudestaan!Yksi kokeilu on menossa parhaillaan, sillä osallistun juuri Lankahamsterit-neuletempaukseen. Tarkoituksena on pidättäytyä lankojen ostamisesta koko maaliskuun ajan ja samalla neuloa varastoja niin paljon kuin ennättää. Yllä onkin projektin puitteissa valmistunut Textured Circle Shrug, jonka ohje löytyy ilmaiseksi Lion Brand Yarnin sivuilta, kunhan rekisteröityy sivustolle. Lankana on Teetee Alpakka, jonka ostin ystävältä, "kun halvalla sai". Tein mallitilkun (alan jo oppia), eikä neuletiheys oikein täsmännyt ohjeeseen, mutta en kuitenkaan viitsinyt muokata ohjetta (mutta en ole oppinut tarpeeksi), vaan päätin neuleen valmistuttua katsoa, tuliko siitä vaate minulle vai jollekulle muulle.

No, lyhythän siitä tuli, mutta hetken harkinnan jälkeen päätin pitää neuleen itse. Mallia tuntematon ei uskoakseni tajua, että neuleen pitäisi olla pidempi ja ainakin kovasti jo töissä kehuivat - halusipa yksi jo ostaa tämän. :) Hiukan tuo alpakkalanka kutittelee niskassa, mutta jos se käy ylivoimaiseksi, niin eiköhän tämän saa helposti kiertoon.

Itse olen ollut lankalaihiksella jo pidempäänkin, mutta tämä yhteisprojekti on kirittänyt lankojen tuhoamisessa. Toisaalta on hiukan turhauttavaa huomata, kuinka hitaasti laatikot tyhjenevät, vaikka sitä neuloo, minkä ehtii! Esittelen lisää hamsterikuukauden hedelmiä lähiviikkoina - nyt ulos nauttimaan keväästä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti