sunnuntai 24. toukokuuta 2009

Bambua!


Näiden sukkien teemaksi tuli bambu: neuloin ne bambupuikoilla bambulangasta. Bambupuikkoja kokeilin nyt ensimmäistä kertaa, mutta en aivan välittömästi niihin ihastunut, sillä lanka ei oikein luistanut ja käsiala jäi ikävän löysäksi. Täytyy kuitenkin yrittää vielä villalangan kanssa!

Itse malli on jälleen Sukkia-kirjasta, jonka malleja aloin siis neulomaan läpi. Ohjeen sukat on neulottu villa-puuvillasekoitteella, mutta bambu sopii tällaisiin sandaalisukkiin minusta vielä paremmin, sillä kesällähän näitä käytetään. Mallineule oli yksinkertaisempaa kuin olisin kirjan kuvasta päätellyt: käytännössä joka toinen rivi oli oikeaa, joka toinen 3 o, 1 n. Ei siis mitään järin jännittävää, mutta onneksi sukassa oli muita itselleni uusia juttuja.

Ensinnäkin kantapään kavennukset tehtiin hiukan perusvillasukasta poiketen niin, että kantapohja muodostui kiilamaiseksi tavallisen nelikulmaisen sijaan. Koska isovarvas neulottiin erikseen, niin myös kärkikavennukset tehtiin vain toiseen reunaan. Silmukoiden päätteleminen kärjessä piti tehdä silmukoimalla. Koska tekniikka on minulle vieras, eikä kirjan takaosan tekniikkaosiossakaan ollut sitä neuvottu, niin päättelin silmukat sitten omalla tavallani. Jälkeenpäin löysin kuitenkin Käspaikka-sivustolta ohjeen silmukointiin. Ensi kerralla osaan!

3 kommenttia:

 1. Kiitos ihanista SNY-yllätyksistä!

  VastaaPoista
 2. Oletko jo saanut paketin?? Lähetin sen viime viikolla...

  T: SNY

  VastaaPoista
 3. Pakettikortti oli saapunut jo maanantaina, mutta itse kotiuduin reissutyöni takia vasta tänä iltana. Huomenna postiin!

  VastaaPoista