keskiviikko 29. heinäkuuta 2009

Dralon-kuidun kimallusta

Muutaman kuukauden ajan nurkissa pyörineet pari mohairkerää ovat kutkuttaneet mieltä siitä asti, kun sain ne Salainen neuleystävä -vaihdossa. Nyt sitten tartuin toimeen ja ryhdyin tekemään langasta pientä boleroa. Pätkän neulottuani tajusin, että tämä lanka kimaltaa! Kuvasta se ei tahdo välittyä, mutta Idéna Mohair Lux aivan varmasti kimaltaa! Syylliseksi veikkaan tuota langan toista materiaalia, dralonia. Koska kyseessä on minulle ennestään aivan tuntematon tekokuitu, niin oli pakko ottaa selvää, mistä on kyse.


Dralon on kauppanimi eräälle muovikuidulle, ilmeisesti tietynlaiselle polyaramidille. Valmistajan mukaan kuitu on "pehmeä ja lämmin, mutta myös kestävä". Ilmeisesti tuon dralonin ansiota on se, että lanka ei tunnu kutittavan niin pahasti kuin mohair yleensä. Noin yleensä ottaen en olekaan innostunut mohairista juuri tuon ihoärsytyksen takia. Oikeanlaisen paidan kanssa tämä bolero ei nyt tulekaan kosketuksiin ihon kanssa, vaikka mohair saattaa joskus pistellä ohuen paidankin läpi... Raportoin sitten, miten kävi!

Boleron mallina on muuten Reading-In-Bed Shrug Interweave Knitsin sivuilta (pdf). Löysin ohjeen Ravelryn kautta, jossa oli kuva myös Kid Mohairista tehdystä versiosta. Kuvio vain ei näytä omassani erottuvan vielä kovin hyvin, mutta ehkä on parempi olla vielä manaamatta. Viimeistely tekee joskus ihmeitä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti