sunnuntai 22. maaliskuuta 2009

Neuleet vs. työ

Jostain syystä neuleinnostus on ollut kuumimmillaan samalla, kun työssä on ollut kiirettä ja stressiä. Ilmeisesti alitajuntani ohjaa minua neuletöiden pariin, koska niiden avulla on helppo nollata työpäivän jälkeen. Ajoittain tämä hulluus on kuitenkin häirinnyt työntekoakin. Olen selaillut neuleblogeja ja tulostanut neuleohjeita jopa keskellä päivää ja ajatukset ovat saattaneet pyöriä vain siinä uudessa työssä, jonka illalla pääsee aloittamaan. Asiaa ei ole yhtään auttanut se, että huonetoverini on myös käsityökärpäsen uhri! Yhdessä sitten vertailemme uusia lankaostoksia ja ihania malleja.

Kaiken neulomisen ohessa en ole saanut aikaiseksi blogata tekeleitäni, vaikka niin pyhästi itselleni lupasin. Paljon neuleita on ehtinyt valmistua, vaikka pieniä töitä ovatkin. Olen elämäni aikana tehnyt vain muutaman suuremman neuleen, sillä henkinen kynnys niiden aloittamiseen on kovin suuri. Nyt on kuitenkin kiinnostus herännyt taas niihinkin. Upeita neuletakkeja, -paitoja ja -hameita odotellessa alkuvuoden tuotanto käsittää kaikenlaista pientä.

Takkeihin ja toisiinsa sopivat asusteet ovat minulle ikuisuusprojekti. En koskaan tee niitä kerralla, vaan täydennän settejä hiljakseen. Uuten talvitakkiin sopivat violetit käsineet ovat pehmeää ja lämmintä merino-alpakka-silkkisekoitetta. Pintakuvio on peräisin Rinsessa-piposta.

Sormikkaiden valmistuttua ystäväni palautti minut maan pinnalle kertomalla, että merinovillan tuotanto ei ole erityisen eläinystävällistä. Yritän noin ylipäätään kuluttaa varsin ekosti ja eettisesti, mutta jostain syystä lankojen kohdalla en ollut asiaa ajatellut ollenkaan! Nyt pitää sitten ryhtyä ottamaan tästä selvää!

Kevättalven kunniaksi tein myös ihanat vihreät lapaset Novita Woolista, jotka suureksi surukseni onnistuin hukkaamaan vain parin viikon ikäisinä. Kuvan ehdin onneksi napsaista. Palmikkokuvio on peräisin jonkin käsityölehden palmikkopaitaohjeesta.

4 kommenttia:

 1. Ensi viikolla paketti tulossa...!

  T: SNY

  VastaaPoista
 2. Iih, nythän se siellä postissa on, mutta en millään ehtisi hakemaan sitä ennen huomista. Vai jätänkö sittenkin muut hommat sikseen pariksi tunnuksi...

  VastaaPoista
 3. Miten tuo palmikkokuvio on jotenkin niin tutun näköinen..? Ihan kuin olisin nähnyt sen ennenkin jossakin. Ei, en omissa neuleissani, vaan muiden.

  VastaaPoista
 4. Juu, aika yleinen varmasti on. Harmittaa, etten painanut mieleen, mikä lehti oli kyseessä. :(

  VastaaPoista